Massage

Spända muskler kan skapa trötthet och stelhet i kroppen. Vid tex hård träning eller enformigt arbete kan man behöva hjälp att få musklerna att slappna av och avlägsna slaggprodukter. Den djupa muskelmassagen är mycket effektiv för detta. Vid behov stretchar jag dina muskler och om du har värk anpassas trycket till en mer avslappningsmassage.

Massagen gör dig avslappnad och hormonet oxytocin frisätts vilket lugnar kroppen fysiskt och psykiskt.

Santhi_Desa_massage-10.jpg
668.jpg

Yoga massage

Behandlingsformen har sitt ursprung i yoga och ayurveda. Två uråldriga indiska vetenskaper där helheten är central. Behandlingen sker på en madrass på golvet. Genom massage och yoga baserad stretch stimuleras kroppen att återgå till sin naturliga hälsa och vitalitet. Jag använder både händer och fötter där trycket anpassas efter din muskelspänning. Behandlingsformen påverkar hela kroppen och når de djupare bindvävsstrukturerna.

Santhi_Desa_massage-17.jpg

Koppning

Att koppa är en gammal traditionell läkekonst som åter blivit aktuell. Med hjälp av sugkoppar bildas ett undertryck i huden,vilket påverkar bindväven i muskler och underhud. Det vakuum som bildas ökar blodgenomströmningen och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven. Musklerna värms upp och slappnar av och huden får mer liv och lyster. Koppningen ger ökat välbefinnande och används för att behandla muskelspänningar, senfästesinflammationer, celluliter samt ökar cirkulationen. Jag kan även väva in koppning som ett komplement vid annan behandling .

Ansiktskoppning är en avslappnande behandling som har samma effekter som anges ovan. Kan också verka positivt mot spänningshuvudvärk,spända käkar och bidrar till mer lyster i huden. Koppning tar bort de ytliga hudcellerna vilket med en kompletterande ansiktsmask blir en mini ansiktsbehandling som lämna dig lugn och fin.

 

Santhi_Desa_massage-22.jpg

Kinesiotejp

Kinesiotaping utvecklades av den japanske kiropraktikern Dr. Kenzo Kase i samarbete med det japanska företaget Nitto Denko på 70-talet för att användas med ”Kinesio-taping” metoden. Den huvudsakliga intentionen var att förstärka kroppens egna läkningsprocesser genom att applicera ett unikt material med en speciell teknik. Kinesiologi tejp är tillverkad med hudens karakteristiska egenskaper som modell och kan därför överföra ”positiv sensorisk information” till kroppen. Genom kinesologiska tester utvecklades appliceringstekniken vilket gav upphov till namnet. Tekniken möjliggör full rörlighet i leden, jämfört med den traditionella tejpningen, (där leder tejpas för stöd och stabilitet och ofta begränsar rörligheten). En tejp kan sitta upp till flera veckor. Du kan duscha,bada,basta med tejpen. Vävnader kan avlastas och få mer utrymme för att klara återhämta sig och läka. Vid sk”lårkaka” kan tejp tekniken användas för att leda bort blödning och minska stelhet samt  öka styrkan i muskeln. Vid ödem dvs svullnad kan tejp teknik användas för att leda vätskan snabbare genom lymfsystemet.


Yoga

Yoga är för hela människan som syftar till att nå hälsa kroppsligt,mentalt och själsligt. 

Du praktiserar efter din förmåga där du är i livet just nu.

IMG_3616.jpg

Ashtanga Vinyasa YOga

Du synkroniserar andning-pranayama och rörelse därav namnet vinyasa. Du håller fokus på din hållning-bandhas och fokus med blicken-dristi. Andningetekniken du använder är ”free Breathing”. Ashtanga vinyasa yoga är en ”counted Method ” där varje rörelse har ett nummer på sanskrit. Räkningen blir som ett mantra. Varje asana-position har flera rörelser som varje förflyttning har ett nr som man kan se som delar i en lotus blomma. Alla asana tillsammans bildar en Mala-meditationshalsband- ,har Sri K .Pattabhi Jois beskrivit, som satt ihop de 6 serier som finns till Ashtanga yogan.

IMG_5351.jpg

Power Yoga/Flow yoga

 

Power Yoga/Flow Yoga: Du tränar styrka, smidighet,rörlighet,balans och andning och renar kroppen från gifter, dämpar stress och spänning kring musklerna. Formen är Influerad av Ashtanga vinyasa yogan men man har inget specifikt program utan byter asanas gång till gång. Det är inte heller från gamla texter utan kommer från en modifierad västerländsk tolkning.

Restorative yoga

IMG_4921.jpg

Restorative Yoga: Denna yoga form använder jag och lär ut när det är fullmåne eller om du har mens eller känner dig mycket trött och behöver återhämtning. Man lägger sig i en yogaposition och bullar upp med kuddar, filtar så att man kan slappna av.  Du stannar minst 5 min i varje position. Efter några positioner avslutar du med avslappning. 

 

yinyoga

Yinyoga: Du jobbar med den djupare bindväven och strukturerna i kroppen och lugnar effektivt det parasympatiska nervsystemet. Du slappnar av i positioner som du håller statiskt i minst 2 min. Vissa klasser gör vi även andningstekniker/pranayama samt fokuserar på olika saker som meridianer,chakran samt utifrån ayurvdean.

IMG_4064.jpg

personlig coaching / träning

Det kan vara bara ett tillfälle eller flera. Detta gäller Yoga personlig vägledning/ uppläg

 

 

 

företags yoga

Ni som företag bestämmer om ni vill prova på olika former av yoga eller en sort. Hör av er för att hitta upplägg som passar er. Jag kan komma till er eller så kommer ni till våra lokaler Santih Desa i Göteborg. Maila eller ring.